Lars Clausen

Født 1967 i Horndrup ved Skanderborg.

"Det er jo svært at huske hvornår jeg som barn begyndte at vise interesse for musik, men et eller andet må have fået min mor til at melde mig til guitarundervisning i 4. klasse. Lige siden har guitaren og musikken været en stor del af mit liv.

Da jeg blev lidt ældre kom jeg med i ungdomsskolens sammenspilsband, hvor jeg også spillede guitar. Både elektrisk og akustisk. Der var allerede 3 sangere, så der var ikke rigtig plads til en mere, men heldigvis dannede trommeslageren, guitaristen og jeg et nyt band sammen med en basspiller fra gymnasiet.

Dette band blev etableret efteråret 1985, og fik navnet "Papa Blues Puking Backwardass Countryfucks", senere dog forkortet til "Papa Blues". Vi havde nogle helt vilde år på især de jyske spillesteder og to gange på Danmarks Smukkeste festival, men har siden trappet noget ned. Bandet eksisterer endnu, velsagtens fordi ingen af os har opløst det.

I 1990 gik jeg ind i Mister Jack and the Daniels sammen med  Morten Donslund (gammel klassekammerat), Michael Grønnegaard (havde hørt ham spille) og Jesper Kristensen (havde spillet lidt sammen med ham).

Min oprindelige ide med det band var at lave et slags danse/underholdningsband der skulle spille sådan lidt af hvert, men da Morten Donslund gav mig en Dwight Yoakam-plade i fødselsdagsgave, blev jeg så glad for countrymusikken, at jeg ikke har sluppet den siden. Og bandet er fulgt med.

Jeg holder meget af at synge, og kan da glæde mig over, at folk også af og til synes at jeg synger godt. Det er dejligt at få lov til at udtrykke sig ved hjælp af sang, og det er næsten uanset hvilke forhold det er under. For mig er det en fornøjelse at kunne bruge sangen som et middel til at påvirke gæsternes mentale tilstand, at vende en trist dag til en glad dag, at se når folk vipper lidt med foden, og vide, at når de går fra koncerten, så har de haft en god oplevelse.

Jeg spiller jo stadig guitar, men har ikke gjort så meget ved det. Det er mest blevet til almindelig rytmeguitar på min Martin HD28, men det lyder også ret godt. Heldigvis er jeg jo omgivet af et meget velspillende band, og det er faktisk ikke så svært at spille rytmeguitar til et band der swinger.

Jeg har nævnt at jeg stadig er med i "Papa Blues", men derudover var jeg også sidst i 80'erne med i "Det Rå Orkester" hvor vi jo havde den fantastiske guitarist Ole Dantoft med. I dag spiller han sørme steelguitar hos Ole Bendix, men det er jo en helt anden historie.

Endelig har jeg alene på grund af tidspres, netop forladt et dejligt bluesband fra Ry der hedder "Blue Habits".

I andre sammenhænge spiller jeg en del sammen med Snif, den rare bassist fra Aidt, og vi har forskellige venner at tage med når der er bud efter mere traditionel country musik. F.eks. "Country Freinds Danmark" med Bent Warny, Ole Albrechsen,  Max Wolf, Michael Grønnegaard og Lux, eller "Way out West" med Michael Grønnegaard på trommer og Henrik Skriver på guitar. Af og til tager vi også Snifs datter Bibbi med.

Og endelig så tager jeg også ud og spiller duo jobs med hvem der nu kan, f.eks. denne sides webmaster, Henrik Svith på bas og kor.

Som det måske er gået op for folk, så er jeg aldrig blevet uddannet musiker, men det har jeg egentlig aldrig haft lyst til. Jeg kan godt mærke at jeg mangler en del teoretisk viden når snakken falder på det, men til gengæld så er min indgangsvinkel til musikken mere spontan og fyldt med spillelyst, og det betyder mere for mig.

Musikken har været en stor del af mit liv og jeg ved med mig selv, at uanset hvad der sker, så vil jeg til min dødsdag stadig finde glæde ved at synge og spille."

Lars Clausen

Lars Clausen

Lars synger for...